1 min

Hvordan forbedre skulderfleksjon

Begrenset skulderfleksjon er normalt i dagens samfunn
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Innskrenket bevegelighet er et svært normalt problem i dagens samfunn. Muskelen pectoralis minor er en av de som virkelig skaper problemer. Se på bildet og se for deg hva som skjer når denne muskelen blir stram. Den protrakterer/trekker skulderen fremover og dette påvirker blant annet hvordan skulderbladet beveger seg.

Siden denne muskelen ofte er stram er det mange som har godt utbytte av å få løsnet den opp. Resultatet er mindre skulderplager, bedre bevegelighet og bedre potensiale til å få til øvelser som involverer skuldrene korrekt.

Under ser du en før - og etter test av skulderfleksjon med stretching og pressur(triggerpunktbehandling) som et hjelpemiddel. I dette tilfelle økte mobiliteten i skulderleddet betydelig. Vær klar over at andre muskler enn pec minor også kan være årsaken til begrenset skulderfleksjon. Vi skal se på dette i en senere artikkel.

 

Publisert: 06.01.2013 KL. 11:52
Kategori: Tips og Kuriosa

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.