3 min

Bli kjent med AFPT: Tommy Lande

Tommy er osteopat og personlig trener og fagkonsulent for AFPT.
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Hvordan og hvorfor ble du interessert i trening og helse?

Har alltid elsket å være i aktivitet og kjenne på den gode følelsen det gir. Fotball har siden barneårene vært min favorittaktivitet, og det var ikke før jeg kom i Forsvaret at jeg fikk øynene opp for individuell trening også. Styrketrening ble da en liten sidefavoritt til idretten. Jeg fant fort ut hvor mye bra styrketrening kan gjøre med en kropp, og ville ta videre utdanning innen dette etter de to årene i Forsvaret. Helt siden da har jeg elsket jobben min og kommer nok alltid til å være innenfor behandling, helse- og treningsbransjen. Akkurat nå har jeg det som plommen i egget hvor jeg får veldig varierte dager med administrative og faglige oppgaver hos Optimal Klinikk og AFPT, osteopatibehandling, personlig trening på optimal trening, forelesning innen AFPT og artikkelskriving og administrering av hjemmesiden min www.prehabtrening.no. I tillegg jobber jeg også en del opp i mot Moods of Norway som sportsambassadør. Så du kan trygt si at jeg trives om dagen. Det hele er jo bare en hobby, og jeg føler at det aldri gjør meg sliten eller stresset. Det finnes så utrolig mange muligheter innen denne bransjen, og det elsker jeg. "Så lenge du lever av hobbyen din, så vil du aldri måtte jobbe en dag til i livet ditt". Jeg liker å jobbe med mennesker, og jeg liker å jobbe med trening, behandling og forelesning. Derfor er dette så helmax for meg.

Hva er din lidenskap foruten trening og jobb?

Det er litt forskjellig egentlig. Jeg er veldig glad i mange ulike former for aktivitet, der fotball er favoritten. Ellers er det morsomt å finne på noe med kjæresten og kompiser. Sosiale sammenkomster er noe jeg ikke kan få nok av. Ellers er jeg veldig glad i å reise og oppleve nye steder.

Hva er du mest stolt av å ha oppnådd i livet?

Det er litt vanskelig å si egentlig. Jeg er kanskje mest stolt av måten jeg har kommet meg frem på. Bare alltid å ha tanken om å være hyggelig med alle du møter og la de sitte igjen med et godt inntrykk. Da åpner det seg nye og spennende muligheter hele tiden, og det har det gjort. Jeg er også veldig glad i gangen og progresjonen i livet mitt fra videregående skole, Forsvaret, personlig trener, massør, foreleser, grunnfag medisin, osteopati og til nå. Jeg er stolt av at jeg har en hobby jeg lever av. Jeg er stolt over familie, kjæreste og venner. Jeg er også stolt over at jeg har en hverdag som gjør at jeg kan smile.

Om alt går etter planen, hvor ser du deg selv om 10 år?

Ja, hva skal man si her. Forhåpentligvis har jeg forplantet en liten familie innen den tid. Jeg har også mål om å være i den samme bransjen med behandling, trening og forelesning. Kanskje mer innen idretten etter hvert. Å jobbe som fysisk trener og behandler i Liverpool FC har alltid vært en fjern drøm, men det hadde vært morsomt :) Hvis det går i samme tempoet som det har gjort de siste årene, så er jeg spent på hva som skjer videre. Jeg gleder meg i hvertfall til fortsettelsen.
 

Publisert: 14.07.2015 KL. 10:48
Kategori: Siste Artikkel

Har du lest disse?

I henhold til undersøkelser gjort er det bare mellom 3 og 8 prosent av vestlig europeisk befolkning som er laktoseintole...
Hvor du holder hantelen påvirker hvor tung øvelsen er.
Er det en sammenheng mellom størrelse på leggene og livsstilssykdommer.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.