4 min

Bli kjent med AFPT: Alexander Aalerud

Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Hva fikk deg til å bli opptatt av trening eller helse?

Jeg har alltid vært en aktiv person. Helt fra jeg var liten gutt, eller yngre gutt, har jeg hatt mark i rumpa og sjeldent klart å sitte stille. Det var hovedsakelig fotball som tok opp mesteparten av fritiden min utenom skole, men jeg var også innom blant annet sportsdans hvor jeg greide å rane med meg en NM tittel før jeg som 14 åring la danseskoene på hylla til fordel for enda mer fotball.
Som 16 åring begynte jeg på idrettslinja på videregående og meldte meg samtidig inn på gymmet for å kunne matche de store sterke forsvarsspillerne på fotballbanen (jeg spilte spiss), og selvfølgelig fordi jeg ville bli som baywatch gutta jeg hadde sett opp til i alle år. Jeg var nå hekta på styrketrening, men visste enda ikke hva jeg ville gjøre videre før jeg som idrettsinstruktør i forsvaret fikk beskjed av befalet mitt å søke Norges idrettshøgskole. Jeg gjorde som jeg fikk beskjed om og kom inn på bachelor Fysisk aktivitet og helse.

Jeg tror det var første uka jeg gikk på NIH, så fikk jeg tilbud om jobb på et treningssenter i Ski, stedet jeg hadde bodd mine første leveår og gått på videregående. Jeg jobbet som treningsveileder i to år, før jeg tok PT utdannelsen og begynte min karriere som PT. Derfra var det ikke tvil. Det ga meg en spesiell lykkerus å hjelpe andre mennesker til å få oppleve glede ved bevegelse og trening, og dette skulle jeg jobbe med.
I dag kjenner jeg fortsatt på den samme lykkerusen når jeg er i bevegelse og utforsker ulike former for måter å kontrollere kroppen på,  og ikke minst når jeg lærer bort dette til mine kunder.

Hva, av alle ting du kan fylle dagen med, er din store lidenskap/hobby utenom jobb?

Ja her må jeg faktisk tenke litt. Jeg burde kanskje hatt et klart svar her og en hobby eller lidenskap som jeg ikke kunne vente med å få lov til å bruke tiden min på når jeg er ferdig på jobb. Så er det nå sånn at noe av det beste jeg vet er å få bruke kroppen til bevegelse og det er min største hobby og lidenskap. Jeg er vel så heldig at jeg jobber med det jeg liker best å gjøre.

Jo, jeg har én da; lese bøker. Da slapper jeg virkelig av og kobler ut fra resten av verden i en liten stund. Og så er jeg vel en dårlig kjæreste og venn om jeg ikke sier at jeg stortrives når jeg tilbringer tid med de også :)

Hva er du mest stolt av å ha oppnådd i livet?

Jeg er veldig stolt av at jeg skriver om meg selv for Afpt akkurat nå. At jeg de siste seks årene har fått lov til å videreformidle gleden med den jobben jeg har hatt som personlig trener i ni år til sultne studenter som også vil gjøre en forskjell i andre menneskers liv. Jeg er stolt over at jeg flere steder har startet på null som PT og bygget meg opp til å ha en fulltidsjobb som PT, og at jeg nå tar skrittet og skal gjøre det samme igjen.

Jeg må selvfølgelig også nevne at jeg er veldig stolt av at jeg snart skal bli pappa!

Om alt går etter planen, hvor ser du deg selv om 10 år.

Da jobber jeg fortsatt med trening og mennesker i en eller annen setting. Jeg underviser enda mer enn jeg gjør i dag, og jeg har en noe mer strukturert hverdag som gjør at jeg har tid til familien min.

Vil du også bli Personlig Trener og følge din lidenskap?

 

Publisert: 29.07.2015 KL. 04:12
Kategori: Siste Artikkel

Har du lest disse?

I henhold til undersøkelser gjort er det bare mellom 3 og 8 prosent av vestlig europeisk befolkning som er laktoseintole...
Hvor du holder hantelen påvirker hvor tung øvelsen er.
Er det en sammenheng mellom størrelse på leggene og livsstilssykdommer.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.